In de FIFA 18 Squad Battles modus neem je het op tegen computergestuurde tegenstanders met het doel om een zo hoog mogelijke positie in de leaderboards te halen. Hoe hoger je positie op zondagavond, des te hoger je beloningen zijn op maandagochtend, wanneer een nieuwe week Squad Battles begint.

De moeilijkheidsgraad waarmee je speelt is afhankelijk voor hoeveel punten je krijgt en daar zit dan ook de exploit, een ander woord voor het voordeel halen uit een bug, in. Het Ultimate niveau is het moeilijkste en levert ook de meeste punten op. Spelers ontdekten dat wanneer je met bronzen spelers het veld op stapt op dat niveau, je nagenoeg onverslaanbaar bent.

FIFA 18 exploit maakt bronzen spelers onverslaanbaar

Door met bronzen spelers de bal af te dekken en ondertussen langzaam richting het doel te lopen, kun je vrijwel niet van de bal gehaald worden en kun je dus makkelijk scoren. Spelers zijn er niet over uit of dit nou een exploit of gewoon een goede tactiek is. Die afkadering daarin is wel belangrijk, aangezien je geband kunt worden als je misbruik maakt van een exploit.

Hoe EA hier mee om gaat, is nog niet bekend. Duidelijk is dat de AI flink aangepast moet worden om deze bug in het vervolg onmogelijk te laten zijn. Tot die tijd kun je er flink gebruik van maken, mits het officieel niet verboden wordt.

FIFA 18 kwam eind september uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch, PlayStation 3 en Xbox 360. Wij beschouwden de game in onze review als één van de betere FIFA games van de laatste jaren, gezien de 9,5 die het gekregen heeft. Doet jou dit beslissen om de game in huis te halen?