In een blogpost zegt Crytek dat de Battle Royale modus vooralsnog een experiment is en voor een gelimiteerde tijd beschikbaar zal zijn. De modus wordt in Warface vergelijkbaar met PlayerUnknowns Battlegrouds. In een grote map moeten spelers het online tegen elkaar opnemen in een soort The Hunger Games achtige strijd om leven en dood.

Crytek zegt op de blog niet hoeveel mensen er maximaal in één potje aanwezig kunnen zijn. In PUBG, dat binnenkort verkrijgbaar is voor de Xbox One, en Fortnite kun je in gevecht raken met honderd anderen. Waarschijnlijk zal het spelersaantal in Warface ook in de buurt van de honderd kunnen zitten.

Warface Battle Royale modus komt met volgende update

De Battle Royale modus komt naar Warface met de volgende update. Wanneer die komt is vooralsnog niet bekend. Wanneer de gelimiteerde periode afgelopen is, gaat Crytek kijken naar de feedback en besluit het of ze de Battle Royale modus terug gaan brengen of niet.

Warface is een gratis game die in 2013 verscheen voor de PC en in 2014 voor de Xbox 360. Laatstgenoemde versie werd geen lang leven gegund, want nog in het jaar van verschijnen werd de game al uit de Xbox Marketplace gehaald. De PC editie doet het aanzienlijk beter, aangezien deze nog constant geüpdatet en gespeeld wordt.