Xbox Game Pass is één van de vele abonnement diensten die de Xbox One kent, naast Xbox Live Gold en EA Access. Net als bij die services krijg je voor een maandelijks bedrag de beschikking over een aantal, in dit geval meer dan honderd, gratis games die je onbeperkt kunt spelen zolang je abonnee bent. Groot verschil hierin is dat je geen eigenaar wordt van die games, maar dat je ze streamt via de Xbox.

Elke maand worden er nieuwe games aan de collectie toegevoegd (en ook soms verwijderd). Voor deze maand zijn dat er zeven. Dit zijn ze:

Xbox Game pass games komen vlak na nieuwe update

Zoals je waarschijnlijk al weet heeft de Xbox One een tijdje terug een grote update gehad die vooral de interface heeft aangepast. Onderdeel daarvan is dat je nu veel makkelijker de Xbox Game Pass app openen. Je kunt deze namelijk nu vastpinnen in het hoofdmenu van je Xbox, waardoor je het met slechts één klik op kan starten.

De nieuwe Xbox One Game Pass games zijn vanaf aanstaande woensdag, 1 november, te spelen. Een abonnement kost 10 euro per maand. Als je nog niet eerder gebruik gemaakt hebt van de dienst, zijn de eerste twee weken gratis.