De update van Steam download normaal gesproken automatisch zodra je het programma op je pc opent. Het bevat zowel verbeteringen en bugfixes als een aantal nieuwe features. Eén van die nieuwe features is dat de Action Sets nu lagen hebben vergelijkbaar met die van Photoshop.

Met Action Sets is het mogelijk om de besturing aan te passen op je controller. Je kan naar eigen wens de knoppen en sticks tot in detail veranderen en presets opslaan. Het vergt alleen wel wat tijd en moeite wanneer je hiermee aan het werk gaat. De update introduceert daarom nu lagen, zodat het sneller en makkelijker verloopt om bepaalde knoppen in een action set aan te passen zonder dat je de laag eronder meeneemt.

Andere Steam update verbeteringen

Verder lost de Steam update veel problemen op. Dit heeft voornamelijk betrekking op het gebruik van een controller. Zo zal Steam nu de batterij van controllers correct lezen, krijg je niet langer herhalende pop-ups dat je Steam controller is aangesloten en fixt het programma een ontbrekende calibratieknop wanneer er meerdere controllers zijn ingeplugd.

Voor een volledig overzicht van wat de update doet, kun je naar de website van Steam gaan.