In Civilization 6 zijn er verschillende manieren om te winnen en religie is er één van. Spelers vonden alleen dat de releigieuze overwinning het minst goed uitgewerkt was. Daar belooft de nieuwe Civilization 6 update verandering in te brengen.

Als eerste worden er twee nieuwe Pantheons toegevoegd met daarbij ook gelijk nieuwe religieuze personages die jou religieuze extra's kunnen geven. Ook zijn de beweegvrijheden van bepaalde Religieuze units versoepeld, waardoor ze nu ook buiten jouw land kunnen komen en gevechtstroepen kunnen ondersteunen. Dit alles om religie in Civilization 6 wat dieper te laten gaan.

Andere nieuwigheden met aankomende Civilization 6 update

Alhoewel de nieuwe Civilization 6 update vooral op het gebied van religie de nodige vernieuwingen met zich meebrengt, worden ook andere zaken aangepast. Zo maken computergestuurde tegenstanders sneller en vaker boten aan, waardoor je in één keer ook niet meer veilig bent voor beschavingen op een ander continent. Ook de interface van sommige schermen, zoals het diplomatiescherm, worden aangepast.

Een relatief grote patch voor Civilization 6 dus, maar niet de eerste grote. Zo kwam begin dit jaar ook een update uit die zelfs een nieuwe factie, Perzië, toevoegde. Wanneer de update precies verschijnt is niet bekend, maar aangezien het een herfstupdate betreft, zal die niet lang op zich laten wachten.