Foto: Simon

De Home Mini herkent stemmen en kan onder andere muziek aanzetten door te luisteren naar commando’s. Daarvoor moet je normaal gesproken ‘Ok Google’ roepen, maar door een bug in de Home Mini nam de speaker 24 uur per dag op. Alles dus, wat er binnen het bereik van de speaker gebeurde.

De bug kwam aan het licht door Artem Russakovskii, een journalist van Android Police. Hij had het apparaat meegenomen van het Google Pixel evenement en ontdekte thuis dat de LED-verlichting van de Home Mini aanstond. Er waren allemaal geluidsopnames in zijn huis naar de servers van Google verstuurd.

Google Home Mini bug inmiddels verholpen

Voor de bug is inmiddels een update gekomen. Volgens Google lag het aan het touchpad aan de bovenkant. Nu is de spraak-assistent, inmiddels ook voorzien van mannelijke stem, niet meer op die manier te activeren. Er zou een ‘klein aantal Google Home Mini’s’ last hebben gehad van de bug, een precies aantal is niet bekend.

De Home Mini is de nieuwste smart speaker van Google. Hij heeft een prijskaartje van 50 dollar en wordt in diverse landen verkocht, waaronder Frankrijk en Duitsland. In Nederland is hij (nog) niet te koop.