Foto: fancycrave1

Volgens geruchten op websites zoals MacRumors en 9to5Mac krijgt de volgende iPad Pro, die waarschijnlijk in 2018 uit zal komen, ook toegang tot de FaceID technologie. Dit betekent dat de iPad Pro voorzien moet worden van speciale diepte-camera's om het gezicht van de gebruiker te leren kennen.

Nieuwe iPad Pro wordt concurrent van de iPhone X

Volgens dezelfde geruchten is het de bedoeling van Apple dat de iPad Pro een waardige concurrent wordt van de iPhone X. Hierbij hoort ook de mogelijkheid om je telefoon (en straks dus ook tablet) met een gezichtsscan te ontgrendelen. FaceID is eerder aangekondigd als één van de belangrijkste vernieuwingen voor de iPhone X. De reacties op deze telefoon en optie liepen nogal uiteen, maar het lijkt er op dat Apple de techniek dus ook aan andere apparaten toe gaat voegen.

De geruchten geven aan dat andere nieuwe iPads deze techniek niet zullen krijgen en dat FaceID mogelijk alleen op een iPad Pro zal komen. Apple probeert hiermee al zijn duurdere en meer uitgebreide hardware op hetzelfde niveau te krijgen. De vorige iPad Pro is in de zomer van dit jaar nog aangekondigd maar volgens de geruchten is er dus alweer een nieuwe onderweg. De iPhone X is vanaf 27 oktober te reserveren en komt in november uit.