Alhoewel dit misschien niet bijster interessant klinkt, is het toch wel een belangrijke feature van de nog uit te komen Crusader Kings 2 DLC. Sterker nog, de uitbreiding draait volledig om deze feature. De keizer van China kan je namelijk allemaal voordelen geven wanneer hij een goede band met je heeft.

Wanneer je als Aziatische heerser in gesprek wil met de keizer van China krijg je een apart scherm te zien dat je wat meer informatie over hem geeft. Wil hij zijn macht uitbreiden of liever binnen de grenzen opereren? Hoe is het met de sociale situatie binnen het rijk gesteld? Hoe kijkt de keizer tegen jou aan? Al deze factoren bepalen of hij jou wil steunen of niet. Wanneer hij dit doet, heb je aanzienlijk meer macht binnen je regio.

Jade Dragon al veertiende Crusader Kings 2 DLC

Crusader Kings 2 kwam in februari 2012 uit op Steam. In tegenstelling tot Europa Universalis 4 draait het hier om het uitbouwen van je heersende dynastie en niet om het uitbreiden van je rijk.

Wat wel vergelijkbaar is, is de grote hoeveelheid DLC die de game krijgt. Net zoals elke andere Paradox game krijgt Crusader Kings 2 tal van DLC, waarvan Jade Dragon de veertiende wordt. Wanneer die uitkomt is momenteel nog niet bekend.