De nieuwe Planet Coaster update geeft de game nieuwe features. Eén daarvan is dat de kraamhouders in de game nu ook daadwerkelijk een dagelijkse routine gaan volgen. Normaliter zitten ze de hele dag in hun winkeltje, maar nu wisselen ze elkaar af. Dit heeft te maken met de nieuwe energiemeter die ze krijgen, want zij kunnen net als echte mensen immers niet de hele dag keihard doorwerken.

Dit moet wel in goede banen geleid worden door jou als speler. Als een kraamhouder zijn kraam uitloopt om pauze te kunnen houden (en dus hun energiemeter weer vol gaat lopen), is er niemand die de zaak overneemt. Tenzij je een andere medewerker zijn post laat overnemen. Dit vergt goede planvaardigheden en geeft de game dus wat extra diepte.

Nieuwe Planet Coaster update geeft speler nieuwe extra's

De extra diepe laag is niet het enige nieuwe wat er met de aankomende Planet Coaster update toegevoegd wordt. Zo krijgt de game picnicbankjes. Jawel, je bezoekers kunnen eindelijk lekker uitrusten na urenlang te hebben gelopen.

De nieuwe Planet Coaster patch voegt ook vier nieuwe achtbanen, waaronder de spectaculaire Cascada, toe aan de game. Wat misschien nog toffer is, is de scenario editor. Hiermee kunnen spelers hun eigen maps met bijbehorende, zelfverzonnen uitdagingen maken en deze delen via de Steam Workshop.

Planet Coaster viert eenjarig bestaan

Zoals eerder gezegd staat de nieuwe Planet Coaster update in het teken van de eerste verjaardag van de pretparkbouwer. De game kwam vorig jaar op 17 november uit voor PC. 2016 was sowieso een jaar dat in het teken stond van pretparkgames, want ook concurrenten RollerCoaster Tycoon World en Parkitect kwamen dat jaar uit. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Planet Coaster patch komende maand verschijnt.