Nioh was eerst een PlayStation 4 exclusive, maar die status vervalt wanneer de game naar de PC komt. Onder de naam Nioh: Complete Edition komt de RPG naar Steam. Het betreft alleen een digitale versie, de game komt niet fysiek uit voor PC. Alle drie de DLC zullen vanaf dag één bij de game inzitten, vandaar de naam Complete Edition.

Nioh PC versie wordt een port

De Nioh PC versie wordt, buiten de standaard toegevoegde DLC, meer een port dan een nieuwe, verbeterde editie. De twee graphics modi uit de PlayStation 4 versie zullen gewoon blijven. Dat houdt dus in dat je of in de Action Mode, draaiend op 60 FPS, of de Movie Mode, met een mindere framerate, kunt spelen. Veel keuzevrijheid zit daar dus niet in.

PC spelers krijgen wel allemaal extraatjes. Denk daarbij aan een paar nieuwe wapens en een speciale helm: de Dharmachakra Kabuto. Dit is een speciale helm, want het Valve logo prijkt op de voorkant. Valve is natuurlijk het bedrijf achter Steam.

Review

De Nioh PC versie komt 7 november uit voor Steam. Heb je een PlayStation 4 en overweeg je de game daar voor te kopen? Lees dan gerust de Nioh review door. Daarin werd de game met een hoog cijfer beloond.