De eerste Avatar kwam in 2009 uit en regisseur James Cameron had meteen plannen voor meerdere vervolgen. Toch kwam de productie maar niet van de grond en is de film uiteindelijk drie keer uitgesteld.

Avatar 2 opnames twee jaar vertraagd

Avatar 2 is, net als de vervolgen erna, al sinds 2009 in ontwikkeling, maar de productie ging niet helemaal van een leien dakje. In eerste instantie zou de film dit jaar uitkomen, maar dat is na meerdere vertragingen verplaatst naar eind 2020.

De ambities van Cameron zijn torenhoog, hij wil namelijk met Avatar de grootste entertainmentproductie ooit neerzetten. Wat betreft special effects en, 3D technieken en budget wordt dan ook alles uit de kast getrokken. Tegelijkertijd werken aan maar liefst vier vervolgdelen is bovendien een enorme onderneming die veel tijd en moeite kost, aldus Cameron zelf.

James Cameron 8 jaar bezig

De regisseur beweerde in april al dat het totale Avatarproject de komende acht jaar van zijn leven in beslag gaat nemen. Aangezien het eerste deel al 4,5 jaar kostte om te maken, is het niet ondenkbaar dat zijn leven de komende jaren volledig in het teken van de filmserie komt te staan.