Update 1.09 zal de ervaring van PlayStation 4 Pro gebruikers verbeteren. Er zijn nu extra opties beschikbaar in het menu die gaan over de resolutie, framerate en schaduwkwaliteit. Vooral mensen met een 4K TV halen hier voordeel uit, maar dankzij de supersampling techniek zal de game ook beter functioneren op HD-schermen.

Wat 1.09 verder verbetert is de multiplayer. Er zijn een aantal bugs opgelost in de modus Facties. Zo kwam het voor dat spelers tijdens het schieten onbedoeld naar beneden richtten en maakten sommige spelers gebruik van een exploit door een rookbom te gooien. Beide bugs zijn nu verholpen.

The Last of Us update van een klassieker

The Last of Us verscheen oorspronkelijk in 2013 als PlayStation 3 exclusive. Het was een van de laatste grote games van die console, maar kwam een jaar later al naar de PS4 in de vorm van The Last of Us Remastered. Daar tussenin verscheen de DLC Left Behind, waarin je als Ellie een moment beleeft dat zich tegen het einde van het hoofdverhaal afspeelt. Deze DLC is ook opgenomen in de geremasterde versie.

Wij beoordeelden The Last of Us - zowel de originele als geremasterde versie - met een 9. Lees hier onze review van Naughty Dogs game. Ook over Left Behind waren wij enthousiast, zoals je in onze review kan lezen.