Straley was lange tijd verbonden aan Naughty Dog en heeft samen met Druckmann veel successen gebracht. Zo werkten ze onder andere aan games als Uncharted 4 en The Last of Us. Ook was hij betrokken bij Uncharted 2: Among Thieves, toen nog met de eveneens vertrokken Amy Hennig.

Uncharted 4 was het laatste project waar Straley bij betrokken was. Na het afronden daarvan ging hij een jaar lang op sabbatical, waardoor Neil Druckmann de geanticipeerde The Last of Us 2 volledig op zich neemt.

Straley zette al op vroege leeftijd zijn eerste stappen in de gameindustrie. Zo werkte hij al voor Western Technologies Inc. en Crystal Dynamics, voordat hij in 1999 bij Naughty Dog kwam. Hij was toen 23 jaar en als vijftiende werknemer bij het bedrijf aangenomen.

Naughty Dogs Bruce Straley vertrekt niet zonder afscheidsbrief

Inmiddels heeft hij heel wat games op zijn naam staan. Op de website van Naughty Dog staat een complete afscheidsbrief waarin de gameregisseur zich richt op zijn carrièreverloop en de mensen met wie hij samenwerkte. Hij bedankte onder andere Hennig, oud-co-president Christophe Balestra en noemde zijn collega’s een grote bron van motivatie.

“Wanneer je zoveel tijd met elkaar doorbrengt, in de zogenaamde hogedrukpan van creatief werk en deadlines, leer je iemand pas echt goed kennen. Ik heb ook genoeg moeilijke en nederige momenten gekend. Maar het privilege om mensen verder te zien groeien dan wat ze als technisch, creatief of persoonlijk mogelijk beschouwen, is het meest lonende aspect van mijn baan en zal me blijven motiveren om hetzelfde te doen.”