Er zullen vrij veel veranderingen aan komen. Door de komst van de nieuwe App Store zullen apps verwijderd worden. Deze zijn gelukkig opnieuw te downloaden, hoe dat werkt leggen wij hieronder uit. Apple heeft inmiddels nieuwe informatie toegevoegd aan pagina's van Apple Support om duidelijkheid te geven over de nieuwe update.

Nieuwe Apple App Store

Zoals vermeldt zal de bestaande App store niet meer beschikbaar zijn in update 12.7. In de plaats van de oude App Store, zal er een nieuwe App Store zijn waar het volgens Apple makkelijker mee word om apps aan te schaffen, te updaten en om te herinstalleren. Het herinstalleren kan gedaan worden zonder gebruik te maken van een Mac of PC.

Daarnaast komen er veranderingen voor de iTunes Store. iTunes U zal namelijk verplaatst worden naar een nieuwe app voor Podcasts. Dit is het geval voor elk iOS apparaat. Om toegang te krijgen tot iTunes U-cursussen is de iTunes U-app te gebruiken.

Apps opnieuw downloaden

Apps opnieuw downloaden werkt vrijwel hetzelfde als voor de update. Gebruikers openen de nieuwe App Store en klikken vervolgens op updates. Dan tik je op ‘aankopen’ en vervolgens ‘niet op dit [apparaat]’. Zoek dan de app die je wil herdownloaden en klik vervolgens op het wolken icoon. Als deze stappen zijn gevolgd wordt de app naar het apparaat gedownload.

Verder zijn er ook manieren om ringtones en boeken opnieuw te downloaden.