Gisteren, tijdens de persconferentie van Apple, is onder andere iOs 11 en de daarbij horende ARKit. Onder de bedrijven die apps aankondigen voor deze ARKit is IKEA.

IKEA iPhone app Place laat je meubels testen

De Place app maakt gebruik van ARKit en laat mensen IKEA meubels testen in hun eigen omgeving. Er zijn meer dan tweeduizend verschillende IKEA producten beschikbaar in de app die je kunt selecteren. De app zal het geselecteerde product automatisch schalen op basis van de afmetingen van de kamer en de textuur van het product zal te zien zijn.

Met deze app kunnen klanten van IKEA nieuwe producten zien in een al bestaande inrichting. Om de app goed te laten werken moet deze eerst de vloer van de ruimte gescand worden. Daarna zullen producten virtueel geplaatst kunnen worden.

Gebruikers kunnen indelingen die ze maken in de app opslaan en delen. Gebruikte producten kunnen, als ze in de smaak vallen, meteen besteld worden via de webshop van IKEA.

De Place app van IKEA komt uit wanneer iOs 11 uitkomt, op 19 september. ARKit werkt op de nieuwe iPhone X, iPhone 8, iPhone 8s en op oudere modellen zoals de iPhone 7 lijn, de iPhone 6 lijn en de iPhone SE. De app zal gratis zijn voor gebruikers.

Het is niet duidelijk of er ook een Android versie komt van de app.