Op Twitter heeft Bungie aangegeven dat er elementen van een haatsymbool op een item in Destiny 2. Om welk item en welk haatsymbool het gaat heeft Bungie niet aangegeven, maar Bungie is inmiddels al begonnen met het aanpassen van het item.

Destiny 2 armor wordt aangepast, het is niet duidelijk wat precies

Ondanks dat Bungie niet heeft laten weten om welk item het precies gaat denken spelers het gevonden te hebben. Volgens de Destiny subreddit hebben de Road Complex AA1 gauntlets een symbool op de schouders dat lijkt op de vlag van het fictionele land Kekistan.

Kekistan en de vlag van Kekistan zijn ontstaan op 4chan’s /pol/ board, maar worden inmiddels gelinkt aan haatgroepen en de alt-right beweging. De vlag zelf lijkt volgens sommige mensen op de Nazi vlag die door Duitsland werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bungie heeft nog niet gereageerd op de vragen over de Road Complex AA1 gauntlets en heeft inmiddels het haatsymbool al verwijderd uit de shared game world van Destiny 2. Een hotfix die Bungie heeft gepland voor volgende week zal de laatste resten van het symbool verwijderen.

Peter Parsons, CEO van Bungie, heeft ook gereageerd op Twitter.

Destiny 2 is vorige week uitgekomen voor PS4 en Xbox One. Op 24 oktober komt de game uit voor PC.