De game stond ook in onze lijst met beste Grand Strategy Games en kwam er prima af in de preview. Hoewel de ruimtegevechten in Endless Space 2 al van behoorlijke kwaliteit waren, geeft de nieuwe update voor Endless Space 2 nu dus nog meer mogelijkheden.

Endless Space 2 update geeft spelers meer keuzes

Bommenwerpers en jachtvliegtuigen zullen het grote, vijandige schepen lastiger maken en spelers voor een dilemma stellen met welke wapens zij zelf schepen uitrusten. Want hoe groter de wapens, hoe lastiger het is om kleine jachtvliegtuigjes en bommenwerpers uit te schakelen.

Ook brengt de update een aantal aanpassingen aan bestaande features. Zo zullen computerbestuurde rijken minder snel een oorlog verklaren als je enkel door hun sterrenstelsel vliegt als verkenner en zullen bepaalde gebouwen minder grondstoffen produceren.

In Endless Space 2 kan je als speler met je eigen ras de ruimte verkennen en overheersen. Afhankelijk van politieke voorkeur, het soort ras en bepaalde productiekeuzes, zal je dit op een vredelievende of zeer geweldadige manier kunnen doen.