Shadow of War heeft verschillende stammen Orks die onder de Opperheren staan en vanuit grote forten opereren. Deze stammen zijn dynamischer en gevarieerder dan in Shadow or Mordor het geval was en hebben verschillende culturen. Het Nemesis-systeem keert wederom terug en dus is het mogelijk om hier zelf een hand in te hebben door bijvoorbeeld het doden van Ork-leiders.

Shadow of War Feral Tribe trailer

Eén van die stammen is dus de Feral Tribe. In de trailer zien we dat deze Orks huiden en schedels van monsters dragen en klauwen als wapens gebruiken. Dit is overigens niet de eerste trailer die van de game is verschenen. Eergisteren kwam nog de korte versie van de Friend or Foe trailer uit.

Middle Earth: Shadow of War speelt zich af tussen de verhalen van The Hobbit en The Lord of the Rings. Het is een direct vervolg op Shadow of Mordor, dat wij met een 8 beoordeelden. Spelers kruipen opnieuw in de huid van Talion en Celebrimbor.

Middle Earth: Shadow of War is vanaf 10 oktober 2017 verkrijgbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Ook komt er een mobiele versie van de game, maar een releasedatum moet nog volgen.