War of the Chosen is een uitbreiding voor XCOM 2. Het spel werd in 2016 uitgebracht en is het vervolg op XCOM. De uitbreiding brengt veel extra’s met zich mee waaronder nieuwe facties, klassen missies en een modus.

XCOM 2 War of the Chosen release brengt aliens

Om spelers te verslaan zal de vijand genaamd ADVENT drie verschillende soorten aliens ingezet genaamd de Chosen. Om de Chosen te verslaan worden er drie nieuwe helden klassen geïntroduceerd. Dit zijn Reapers, Skirmishers en Templars. Reapers zijn gespecialiseerd in infiltratie, Skirmishers zijn voormalige ADVENT soldaten en Templars zijn monniken met paranormale gaven.

Het Chosen soort bevat de drie verschillende klassen genaamd Hunter, Warlock en Assassin. Hunters zijn specialisten in het volgen van een vijand, Warlocks zijn meesters van verwoesting en Assassins vechten op een kleine afstand met vijanden.

Verder komen er dingen beschikbaar als een foto booth, een nieuwe challenge modus met een wereldwijd scorebord en nieuwe omgevingen met missies. De trailer voor de uitbreiding is bovenaan de pagina te bekijken.