Na enkele jaren beschikbaar te zijn geweest, is het bevestigd dat Spotify niet meer in Safari kan worden gebruikt. De Safari browser is ook weggehaald van de pagina met beschikbare Web Players op de website van Spotify. Momenteel staan hier alleen nog maar Chrome, Firefox, Edge en Opera als beschikbare browsers.

Spotify in Safari browser niet meer mogelijk

Volgens het bericht op het community forum van Spotify komt dit door de decryptie module van Google Widevine. Deze zou volgens Apple niet veilig genoeg zijn, terwijl de muziekdienst hier veelvoudig gebruik van maakt.

Inmiddels heeft Spotify gereageerd op de auteur van het geplaatste bericht die contact op heeft opgenomen met Spotify Support. Het antwoord van woordvoerder Rollie luidt als volgt:

“Na een kijkje te hebben genomen achter de schermen, hebben we kunnen bevestigen dat de Web Player binnen de Safari browser niet meer ondersteund wordt. We zijn onze producten altijd aan het testen door middel van het toevoegen of verwijderen van features om Spotify beter te maken.”

Verder vertelt Rollie dat hij of zij niet zeker is of de feature terug zal komen. Als er iets word aangekondigd, zal Spotify dit aan iedereen laten weten via het Spotify Community forum.