De Sun & Moon Crimson Invasion uitbreiding zal in Pokémon TCG Online te spelen zijn. In Pokémon TCG Online kunnen spelers het tegen elkaar opnemen door middel van een kaarten deck samen te stellen.

Pokemon Trading Card Game uitbreiding brengt 110 nieuwe kaarten

De uitbreiding brengt meer dan 110 kaarten beschikbaar voor spelers. Dit is inclusief 8 Pokémon-GX kaarten en 3 full-art Supporter kaarten. Verder komen er nieuwe kaarten beschikbaar met de Pokémon Nihilego, Buzzwhole, Kartana en Guzzlord. Daarnaast zullen spelers plus Supporter-kaarten van Lusamine en Gladion in kunnen zetten.

Hier is het niet bij gelaten, er komen namelijk meer Alola Pokémon aan. Zo zullen de Alolan Exeggutor en Alolan Marowak in het spel verschijnen. Daarnaast worden er twee nieuwe themadecks geïntroduceerd met voorbeelddecks van 60 kaarten, Destuction Fang en Clanging Thunder. Als laatste zullen er nieuwe pakketten geïntroduceerd worden die elk 10 kaarten bevatten uit de uitbreiding met een basis Energy-kaart.

Recent is er ook een nieuwe trailer uitgebracht voor de aankomende Pokémon film. Iedereen die kaartjes koopt voor de film, krijgen speciale Trading Cards. De kaarten kunnen gebruikt worden in Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon.