Microsoft meldt dat het stopzetten een typisch besluit is in de hedendaagse game-industrie. De producte is al een tijd stopgezet maar het nieuws komt nu pas naar buiten. Toen de Xbox One S werd geïntroduceerd schijnt de productie van de Xbox One al gestopt te zijn.

Xbox One productie stopgezet

De originele Xbox One kwam in november 2013 in de winkels te liggen. Na ongeveer drie jaar, in augustus 2016, vernieuwde Microsoft de eerste versie met de Xbox One S. Het S-model is kleiner, stiller en bevat een iets betere processor. Ook ondersteunt de One S HDR.

De Xbox One S is de enige console, in die prijsklasse, die beschikt over een Bluray-drive die 4K kan afspelen. De modellen van Sony hebben niet die luxe. De Xbox One X, de volgende console van Microsoft kent een enorm goede start op het gebied van pre-orders.

Vorige week werden de details over de pre-orders bekendgemaakt. Tijdens de presentatie van het bedrijf tijdens gamescom gaf Microsoft meer informatie vrij. Zo werd de Xbox One X Project Scorpio Edition onthuld.

De Xbox One X Project Scorpio Edition is een speciale console die, net als de standaard Xbox One X, vanaf dit moment beschikbaar is om te pre-orderen. Deze gelimiteerde versie is uitgerust met een speciale groene "Project Scorpio" bedrukking op zowel de console als op de controller, speciaal voor de fans van het eerste uur.

Tijdens de gamescom presentatie is de Xbox One X Project Scorpio Edition alvast uitvoerig geshowd door Major Nelson, waarbij de inhoud van de doos besproken werd. Zo zal deze console onder andere met een verticale stand komen, een trial voor Xbox Game Pass, een trial voor Xbox Live Gold en een speciale Project Scorpio controller. Een eerste blik op deze nieuwe console vind je in de trailer die je bovenaan deze pagina kan bekijken.