Dit gerucht komt bovenop de vele andere speculaties die rondgaan over de telefoon, zoals over het ontwerp, de thuisknop en het ontgrendelen met gezichtsherkenning van de iPhone 8. Recent kwam er een nieuwe foto uit dat lijkt de iPhone 8 te zijn in een hoesje dat momenteel verkocht word voor de iPhone 7.

iPhone 8 komt met gezichtsherkenning

De codes die Guilherme Rambo heeft gezien kunnen duiden op het automatisch dempen van de meldingen. De code geeft [AttentionAwarenessObserver supportsAttentuatingTonesForAttentionDetected] aan. Simpel gezegd, de telefoon merkt de aanwezigheid van de gebruiker en verzwakt vervolgens het geluid van de melding.

Dit gerucht is niet bevestigd door Apple, en hoeft dus helemaal niet waar te zijn. Als het waar is, zal dit een grote stap in de ontwikkeling van telefoons. Hierdoor kan de telefoon zichzelf aanpassen naar de aandacht die de gebruiker deze geeft.

Gelekte foto's

In juni werden de eerste foto’s van de iPhone 8 gelekt. Hieruit blijkt dat het nieuwste Apple apparaat geen thuisknop zal bevatten. Hoewel dit niet is bevestigd door Apple, bevatten later gelekte foto’s van de iPhone 8 ook geen thuisknop.