De nieuwe update is aangekondigd in een e-mail aan spelers van No Man’s Sky. In de aankondiging vertelt Sean Murray, oprichter van ontwikkelaar Hello Games, dat het sinds de release van de game een intens jaar is geweest. Het team heeft gewerkt aan veel gratis updates die de game verbeteren en dat zal doorgaan.

No Man's Sky update deze week

De nieuwe update genaamd Atlas Rises zal voor alle No Man’s Sky spelers gratis beschikbaar komen. De update richt zich op het verbeteren van het verhaal van No Man’s Sky en zal de snelreis optie toevoegen. Dit zal betekenen dat de verschillende mysterieuze portals in de game geactiveerd worden. Verdere details hierover volgen nog.

Om de community te bedanken voor het geduld dat zij het afgelopen jaar heeft gehad, heeft Hello Games vooral naar de feedback van de spelers geluisterd. Murray meldt dat het team druk bezig was met het ontwikkelen van de game en daarom lang stil is geweest tegenover de spelers. Hiervoor biedt hij zijn excuses aan.

“Wat we doen is veel belangrijker dan wat we zeggen, maar sinds de lancering hebben we daar soms te veel op gefocust.”

No Man’s Sky kwam een jaar geleden voor de PC en PlayStation 4 uit. In de game ga je op pad om een gigantisch universum te verkennen en het centrum daarvan te bereiken. Met je eigen schip verken je planeten en verzamel je grondstoffen. De game heeft vele updates gekregen waardoor het een stuk verbeterd is sinds de dag van de release.