Na de Overwatch Summer Games van vorig jaar, komt Overwatch ook dit jaar weer met het evenement. Spelers kunnen 20 dagen lang genieten van een extra map, nieuwe skins, nieuwe acties en de game modus Lucioball.

Spelers hebben de mogelijkheid om 19 verschillende skins te verdienen om deze zomer van te genieten. Er zijn zeven nieuwe aangekondigd, waaronder de Lifeguard, Grillmaster: 76 en Tulum. De skins hebben bijna allemaal een zomerse tint met bijvoorbeeld bikini’s en handdoeken.

Slam dunken in Overwatch Summer Games

Behalve de skins zijn er nieuwe acties die spelers uit kunnen voeren. Dit zijn de slam dunk en target practice. Bij slam dunk scoort de speler tijdens het basketballen door te dunken en aan de basket te blijven hangen. Met target practice schiet de speler met pijl en boog op een doelwit. De acties die al beschikbaar waren zijn bycicle kick, hurdle en shot put.

Naast deze extra’s is er ook een nieuwe map beschikbaar. De map is gebaseerd op de stad Sydney in Australië. De reden voor deze keuze is niet bekend. Vorig jaar kwam er een map beschikbaar dat gebaseerd was op Rio de Janeiro. Dit werd gedaan naar aanleiding van de Olympische spelen die toen werden gehouden in Brazilië.

Lucioball

Verder kunnen spelers meedoen aan Lucioball. Deze game modus bestaat uit een voetbalwedstrijd waarbij alle spelers het personage Lucio zijn. Er zijn in het veld een aantal elementen zoals trampolines toegevoegd om het spel interessanter te maken. Tijdens de Summer Games van dit jaar kunnen spelers deze game modus ook ranked play spelen, dit kon vorig jaar niet.