De nieuwe update voor Dota 2 moet ervoor zorgen dat de game meer toegankelijk wordt voor nieuwelingen die geïnteresseerd zijn om het spel te spelen. De patch brengt twee features met zich mee die 'onnodige uitdagingen' moeten verwijderen.

Veranderingen Dota 2 gameplay

Een van de twee veranderingen is het beeld om een held te selecteren, hier worden voortaan 'slechts' 20 helden getoond. De lijst wordt samengesteld door Valve en bestaat uit de helden waarvan Valve denkt dat die het meest geschikt zijn om mee te starten. Nieuwe spelers zullen dezelfde 20 helden zien voor de eerste 25 wedstrijden, pas daarna wordt het volledige roster weergegeven.

De andere grote verandering is dat nieuwelingen in het begin alleen tegen gamers spelen die zich goed hebben gedragen. Dit gaat op basis van hoge gedragsscores en betekent in de praktijk dat nieuwe spelers niet tegen 'onaardige en onsportieve' komen te staan. Ook zal er gekeken worden naar de skills van spelers die tegen de nieuwelingen moeten, maar het sociale aspect heeft toch de overhand.

Dit doet Valve, naar eigen zeggen, omdat MOBA's relatief gezien moeilijke en uitdagende games zijn die veel van de spelers eisen. Daardoor is volgens Valve zeer belangrijk dat nieuwe spelers niet direct de minpunten aan de community te zien krijgen.

Valve heeft pas geleden nog een co-op modus geïntroduceerd waarbij het verhaal de boventoon voert. Het is tot nu toe alleen beschikbaar voor Battle Pass-houders. De update voor de nieuwelingen is vanaf vandaag te downloaden en lijken weinig uit te maken voor de gamers die al langere tijd Dota 2 spelen.