De plannen voor het uitbreiden van het aanpassen van de kleding en gezichten zijn vandaag uit de doeken gedaan. De game kent al een redelijk uitgebreide charactercustomisation maar daar moet nog veel meer worden als het aan de ontwikkelaar ligt.

PlayerUnknown's Battlegrounds update

Dataminers hebben pas ontdekt en onthuld dat de game ontzettend veel items zou krijgen. Denk hierbij aan maskers, brillen, handschoenen, vesten, jassen, korte broeken en nog veel meer. Buiten deze toevoeging komen er dus nog meer uitbreidingen aan. Welke dit precies zijn is niet bekendgemaakt.

Chang Han Kim, één van de ontwikkelaars van de game, geeft in een interview met PVP Live meer tekst en uitleg over de PlayerUnknown's Battlegrounds update.

''Wij willen onze gebruikers meer controle geven over het uiterlijk van hun karakters door een uitgebreider systeem in te voeren. Binnenkort kun je jouw personage van top tot teen aanpassen.''

Het aanpassen van de gezichten werd in november vorig jaar al bekendgemaakt, alleen is het daar nog steeds op wachten, net als tatoeages en symbolen voor op de kleding. Het is bevestigd dat deze features eraan zitten te komen, alleen is het nog wel even afwachten.

Hoewel de game officieel nog niet uit is, alleen in Early Acces modus, liggen de verkopen al boven de vier miljoen. Dit is alleen al het aantal verkopen op de PC, de game komt naar verwachting later dit jaar uit op de Xbox One en dat het spelersaantal alleen maar doen toenemen.

De massive multiplayersurvival game krijgt stapsgewijs een Playerunknown's Battlegrounds update, bugfixes en nieuwe gamemodi. Een van deze modi is de langeverwachte PvP Zombie modus, in de modus wordt de battle royal nog moeilijker gemaakt.