Ondanks dat het spel nog een paar dagen op zich laat wachten konden sommige gamers blijkbaar al wel aan de slag met de multiplayer van het spel. Op Zy, Twitternaam '@hypwnotic, plaatste een foto op het sociale medium van zijn beeldscherm met daarop de waarschuwing van Nintendo.

De waarschuwing is als volgt: 'Je vorige online wedstrijd eindigde niet op de reguliere manier, wat wel heeeeeeeel verdacht is. Als dit blijft gebeuren, moeten wij de toegang tot de online multiplayer voor een tijdje ontzeggen. Zorg ervoor dat je internet op orde is en probeer het opnieuw.'

Splatoon 2 multiplayer waarschuwing

Gamers zijn dus gewaarschuwd, speel het spel uit, ook al dreig je ontzettend ingemaakt te worden. Want speel je het spel dus te vaak niet af, dan heb je kans dat je tijdelijk het spel niet online kunt spelen. Hoe vaak je precies voortijdig moet stoppen is niet bekend, maar wees dus gewaarschuwd.

Over de singleplayer van de Switch-game wordt steeds meer bekend, zo heb je verschillende werelden die elk een eigen eindbaas kennen. Je moet langs deze werelden om zogenoemde voltvissen bij elkaar te verzamelen, deze zijn gestolen door de Octarianen. Dit heeft als gevolg dat de stad geen elektriciteit meer heeft.

Elke wereld heeft zijn eigen aankleding en per level verschillen de doelstellingen die je kunt behalen. Het wapen dat je toegewezen krijgt speelt daar een vrij grote rol in. In totaal kent Splatoon 2 zes verschillende wapens, in de singleplayer althans. Gaandeweg door de campaign kun je deze vrijspelen.

Splatoon 2 komt vrijdag uit voor de Nintendo Switch.