Dit is een opvallende keuze van CA al is de reden erachter te verklaren. De ontwikkelaar kreeg veel kritiek toen zij vorig jaar de pre-order details van Total War Warhammer bekend maakten. Toen konden gamers spelen met de Chaos Warriors, een factie die al voor de game was gemaakt en later als DLC zou uitkomen.

Total War Warhammer 2 pre-order details

Nu krijg je dus een splinternieuw ras dat je kunt gebruiken in de eerste Warhammer, het ras is dus niet ontworpen voor het nieuwe deel dat in september uitkomt. Regisseur Rob Bartholomew van CA meldt dat dit is gedaan om de kritiek van vorig jaar op de game en DLC's alvast te pareren.

''We denken dat we een betere balans hebben in onze pre-order bonus, maar we zoeken natuurlijk altijd door naar een nog betere balans. Hoe beter de content is die we kunnen voorschotelen, hoe meer spelers de game tijdens launch zullen spelen. Het zou zonde zijn als we een pre-order bonus zouden uitbrengen die de hoeveelheid content van de game uiteindelijk verkleint.''

Het ras dat de mensen met een pre-order krijgen is nog niet bekendgemaakt, volgens de ontwikkelaar weten zij dat zelf ook nog niet. Maar aangezien de game in september al uitkomt zullen de knopen waarschijnlijk snel worden doorgehakt.

Inmiddels druppelt de informatie over Total War Warhammer 2 steeds meer binnen. Een paar dagen geleden bracht CA nog een trailer uit waarin gamers een goede blik konden krijgen van de Dark Elves. In onze hands-on kun je alvast meer informatie krijgen over de game. Het spel komt 28 september uit voor PC.