Om eventuele onduidelijkheid tegen te gaan, het is niet zo dat hij voor ieder spel maximaal twee uur de tijd nodig had. Tomatoanus heeft alle spellen van Fallout binnen twee uur uitgespeeld, hij heeft het zelfs gedaan in één uur en 37 minuten en 45 seconden. De tijd is exclusief laadtijden, inclusief laadtijden staat de tijd op twee uur en zes seconden.

Speedrun door Fallout games

De speedrun kende geen pauzes wat voor een gemiddelde gamer, die niet aan speedrunnen doet, waarschijnlijk neerkomt op zes maanden gamen. De speedrunner heeft het record nu op zijn naam gezet en staat op nummer één in de Fallout Anthology leaderboards.

Ander Fallout nieuws

Een recent verschenen Fallout 4 mod moet Fallout 4 wat meer RPG-elementen geven. De mod, genaamd Fallout Cascadia, is momenteel in ontwikkeling. Het gaat hierbij niet om zomaar een mod, Cascadia speelt zich af na het verhaal van de originele game, namelijk het jaar 2329. De setting is de kapotgemaakte Amerikaanse stad Seattle.

Een nadeel aan de mod is dat je bestaande karakters niet kunt overhevelen van Fallout 4 naar Cascadia maar hier is wel een legitieme reden voor. De mod herintroduceert namelijk het skillsysteem weer in oude staat. Naast de kritiek op de release van Fallout 4 omdat het spel niet soepel liep, was de grootste kritiek misschien wel dat het skillsysteem te veel was uitgedund.

De perks waren te nauw verbonden met de SPECIAL statistieken, waardoor het RPG-element in de game flink in waarde verminderde. Met de Cascadia-mod moet dat weer volledig teruggebracht worden. Fallout 4 kwam op 10 november 2015 uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.