Om geen spoilers te geven zullen wij niet ingaan op de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. De tweede aflevering, Stormborn genaamd, zal op 23 juli op televisie te zien zijn. Dit seizoen zal bestaan uit zeven afleveringen , terwijl het laatste seizoen er slechts zes zal bevatten. Wel zullen deze afleveringen langer zijn dan de reguliere.

Game of Thrones seizoen 7 aflevering 2 trailer

Voor degenen die aflevering 1 nog niet hebben gezien, is het niet aan te raden om de trailer alvast te bekijken. Deze kan namelijk behoorlijk wat spoilers over seizoen 7 bevatten. Wil je helemaal geen spoilers op bijvoorbeeld Twitter? Lees dan onze special over het voorkomen van spoilers.

Zoals hierboven al gesteld zullen de afleveringen van dit seizoen verschillende lengtes hebben. Zo was aflevering één 59 minuten lang terwijl aflevering zeven 82 minuten zal duren. Hierbij een overzicht:

  • Aflevering 1: 59 minuten
  • Aflevering 2: 59 minuten
  • Aflevering 3: 63 minuten
  • Aflevering 4: 50 minuten
  • Aflevering 5: 59 minuten
  • Aflevering 6: 73 minuten
  • Aflevering 7: 82 minuten

De laatste twee zullen de langste afleveringen van de serie tot nu toe worden. Tot nu toe staat het record op naam van de finale van seizoen 6, Winds of Winter. Deze aflevering duurde 68 minuten.

Eerder deze maand werd bekend dat Game of Thrones meerdere spin-offs krijgt, dat werd officieel bevestigd door televisiezender HBO. Het gaat om vier spin-offs met elk een eigen schrijver, of het om films of series gaat is nog niet bekendgemaakt.

Ondanks dat HBO niet veel informatie gaf over deze spin-offs, is wel bekend dat de shows de verschillende tijdsperiodes van het universum van George RR Martins Song of Ice and Fire zullen ontdekken. Het kan dus zomaar dat we een spin-off te zien krijgen van het ontstaan van het koninkrijk.