Onlangs kwam er op de website van Nintendo Japan een melding naar voren dat de handheld niet meer in productie is. Het gaat om de standaard versie van de handheld, dus niet de XL versie. Nintendo Japan bevestigde het einde van de productie toen al, maar nu blijkt dat niet alleen in Japan de productie van de New 3DS gestopt is.

De productie van de handheld wordt namelijk wereldwijd beëindigd. De winkelvoorraden worden dan nog gewoon verkocht, maar daarna is het einde verhaal voor de handheld met verwisselbare faceplates. Alleen de XL versie zal dan nog verkocht worden.

New Nintendo 3DS productie nog voor de release van de New Nintendo 2DS XL gestopt

Of de productiestop van de New Nintendo 3DS te maken heeft met de aankomende New Nintendo 2DS XL release. Deze komt namelijk op 28 juli uit, samen met drie nieuwe games. De New 2DS XL is de grote broer van de Nintendo 2DS die alleen tweedimensionale gameplay toestaat. Het 3D kijkdooseffect zoals we dat van de (New) 3DS en (New) 3DS XL kennen is hierbij dus niet beschikbaar.

De New Nintendo 3DS kwam in 2015 uit in Nederland. De eerste versie van de handheld was de Ambassador versie, waarop een aantal games meegeleverd werden. Met de komst van de handheld voerde Nintendo wat veranderingen door aan het model van de 3DS. Zo werden de A,B, X en Y knoppen gekleurd, kwam er een C-stick in het model en verplaatsten de Start en Select knop naar een andere plek op de handheld.

Verder werd er het een en ander aan het display veranderd en ook intern kon niet alles onveranderd blijven. De handheld is sinds de release ruim 2 miljoen keer verkocht wereldwijd. De XL versie van de handheld was een stuk gewilder, wat ook een reden van de uitfasering kan zijn.