Zo is het bestand op de PC maar liefst 1,28 GB groot, op de Xbox One 950MB en op de PlayStation 4 slechts 550MB. Veel content is de afgelopen dagen uitgekomen, zoals de Escalation contracten en de laatste Elusive Target. Ontwikkelaar IO Interactive brengt de update uit om al die features soepel te houden.

Hitman update verandert allerlei zaken

De grootste veranderingen die de laatste update doorvoert zijn, naast de kortere laadtijden op de Xbox One, de criteria makkelijker maken om de moeilijkheidsgraad Professional vrij te spelen. Naast deze vrij grote veranderingen zijn er ook nog kleinere wijzigingen doorgevoerd.

Daar valt onder andere de rate of fire van de NPC pistolen onder, deze was volgens de ontwikkelaar te hoog en daardoor had je weinig kans op ontsnappen als je eenmaal ontdekt was. Ook de aim assist is makkelijker gemaakt, de hulp bij het schieten blijft sneller op tegenstanders staan. De schade die Agent 47 op zich krijgt van midden tot lange afstand is ook gereduceerd en de regeneratie van de levenspunten is omhoog geschroefd.

In augustus wordt de volgende grote update verwacht, hierbij worden nieuwe uitdagingen en andere content uitgebracht. Wat dit precies inhoudt is nog niet bekendgemaakt, wel heeft de ontwikkelaar toegezegd dat dit snel bekend wordt.

Episode één van Hitman is gratis te downloaden op zowel Steam, Xbox Live als PlayStation Plus. Ook kun je episode 2 veel goedkoper dan normaal in je bezit krijgen, deze is namelijk te koop met 60 procent korting. Hitman episode 1 kwam uit op 11 maart 2016 en is beschikbaar voor de PC, Xbox One en de PS4.