Er zijn veel manieren waarop je het racen met drones tot een sport kunt maken en die worden de laatste tijd steeds meer geprobeerd. De drone-industrie draait op volle toeren en stemmen gaan op om er een professionele sport van te maken. De Drone Racing League, DRL, is daar een goed voorbeeld van.

DRL claimt snelheidsrecord voor drones

De DRL claimt het record te hebben met hun quadcopter die draait op een bijgevoegde accu, daarmee stelt de organisatie een record van 262 kilometer per uur te hebben neergezet. Het is niet heel verrassend te noemen aangezien deze mannen in hun vrije tijd bijna alleen maar met drones in de weer zijn.

Het team claimt zelfs een topsnelheid 289 kilometer per uur te hebben gehaald, alleen vloog de drone in de brand door de enorm hoge temperatuur van de accu. Doordat de drone de afstand van honderd meter niet helemaal kon afleggen is de snelheid teruggeschroefd naar 262 kilometer per uur.

De RacerX, de naam van de drone, weegt slechts 800 gram en de motor kan de 'vleugels' maar liefst 46 duizend keer per minuut laten ronddraaien. Met deze specificaties in het achterhoofd is het misschien niet zo raar dat de drone 262 kilometer per uur kan halen.

Drones zijn sowieso een hot item de laatste maanden. Zo heeft UPS pas bijna een miljoen euro geïnvesteerd in bezorgdrones in Rwanda. In de Verenigde Staten komt dat nog niet van de grond omdat grote bedrijven als Wal-Mart of Amazon nog geen oplossing hebben voor het drukke luchtruim in de VS.

De drones van Apple gaan Apple Maps mogelijk verbeteren. Apple zou drones laten rondvliegen om allerlei soorten informatie op te slaan, zoals het bijhouden van straatborden, wegveranderingen en wegwerkzaamheden. Die data wordt snel naar Apple gestuurd en zo kan de informatie telkens snel vernieuwd worden.