De kwalificitatierondes bestonden uit 1v1 Duel en 4v4 Sacrifice modi en daarbij onderscheidden zich de beste spelers. Ondertussen zijn er nog 32 Europese en Amerikaanse Duel spelers over. Ook zijn er nog acht Europese teams in de strijd voor de regionale finales.

Quake Champions World Championships

Vanaf vandaag en het aankomende weekend is er nog genoeg actie te beleven wat betreft de Duel-actie. De wedstrijden in Europa en Noord-Amerika kun je live volgen via Twitch. De strijd gaat niet om wat kleingeld, de prijzenpot bestaat maar liefst uit één miljoen dollar.

Om die prijs in beslag te nemen zullen de teams en spelers eerst nog de regionale finales moeten behalen, dat is op zaterdag 5 en zondag 6 augustus. De finales die daarop volgen zijn op QuakeCon van 24 tot en met 26 augustus.

De game Quake is officieel nog niet uitgebracht en bevindt zich momenteel in de beta. Tijdens de afgelopen E3 showcase van Bethesda werd nieuwe gameplay van de game getoond. De Champions content bevat onder andere nieuwe maps maar je kunt ook met BJ Blazkowicz van Wolfenstein aan de slag, mits je in de beta zit.

Preview Quake Champions

Mocht je niet in het bezit zijn van een betakey van Quake Champions en wil je toch meer weten over de game? In onze preview kun je veel meer lezen over de nieuwe game van Bethesda. De game belooft wat ons betreft in ieder geval veel goeds.

Zoals het spel er op het moment van schrijven uitzag zijn er nog maar een paar kleine aanmerkingen te maken. Het belangrijkste is het missen van een hardcoremodus die de speler niet zoveel bij de hand meeneemt. Quake Champions komt waarschijnlijk dit jaar nog uit, een exacte releasedatum is nog niet gegeven.