De Pokemon Go Plus service kan dus in Japan vanaf morgen op een andere manier worden gespeeld. Eerst was er het horloge waardoor je op je pols Pokemon kon vangen, nu kan dat dus ook vanuit je handpalm. De ring kost ongeveer 3,5 euro maar wil je het kopen, zul je het moeten laten invoeren.

Pokemon Go ring

De ring werkt niet uit zichzelf, je zal het Pokemon Go Plus apparaatje ook moeten hebben. Maar als je beide spullen in je bezit hebt kun je zonder je telefoon steeds te pakken in de gaten houden waar de PokeStops zijn. Je wordt namelijk automatisch op de hoogte gehouden wanneer er een Stop in de buurt is. Ook kun je Pokemon vangen met het apparaat zonder dat je de telefoon uit je zak hoeft te halen.

Veel nieuws is er dus niet onder de zon, maar de ring kan handig zijn voor mensen die last hebben van hun arm of pols door het constant draaien. Met de ring om hoef je slechts je hand open te doen en je kunt aan de slag.

Ander Pokemon Go nieuws

Op 12 augustus zal in Amstelveen het Pokemon Go Safari Zone event van start gaan. Tijdens die dag kunnen gamers deelnemen aan verschillende soorten activiteiten, daar zullen ze moeten samenwerken om diverse soorten Pokemon te vangen.Als de spelers bereid zijn om samen te werken worden wereldwijd bonussen uitgedeeld.

Ook is er nieuws naar buiten gebracht over de nestmigratie van Pokemon in het mobiele spel. Niantic verplaatst de nesten van verschillende Pokemon eens in de twee weken. Vanaf nu zal de ontwikkelaar spelers een bericht sturen om ze op de hoogte te houden wanneer een nestmigratie heeft plaatsgevonden.