Uitgever Konami maakte dat vandaag bekend. Pro Evolution Soccer 2018 komt uit op de PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 en de PS3. Ook werd bekend dat er een Legendary Edition te koop zal zijn, kopers krijgen naast het spel ook een limited edition steelbook en een USB stick.

Reactie Suàrez op PES 2018 cover

Het zou raar zijn als hij wat anders zou zeggen maar Suàrez is blij dat hij op de cover mag staan. Hij is naar eigen zeggen een groot fan van de PES-serie en het is dan ook een eer voor hem om op de cover te mogen staan.

''Ieder jaar wordt PES weer een beetje beter en dat zie je terug aan de hoeveelheid arbeid die de makers van de game erin steken. Ik kan niet geloven hoe echt ik lijk in deze PES. Het is ongelooflijk.''

Ook Konami is verheugd met de oud-speler van Ajax. Volgens Joan Lygaard, een regisseur van de game, is Suàrez de beste en meest complete aanvaller in het voetbal.

''Zijn geschiedenis spreekt voor zichzelf, we verwachten dat hij in het nieuwe voetbalseizoen records zal verbreken op het gebied van goals. We zijn zeer blij met de samenwerking met hem en hebben dan ook veel tijd en middelen gestoken om hem zo echt mogelijk over te brengen in het spel.''

Tussen de beschikbare platforms ontbreekt de Nintendo Switch en hoewel een port momenteel niet in ontwikkeling is, sluit Konami niet uit dat de port er alsnog komt. In onze preview kun je alvast lezen welke features de nieuwe PES allemaal kent.