Rayman Legends voor de Nintendo Switch werd op 13 januari al aangekondigd. Tijdens het Nintendo Switch evenement werd maar een kleine glimp van Legends naar buiten gebracht. Wel werd toen al bekend dat Ubisoft de beste versie van de game, de Definitive Edition, uit zal brengen op de nieuwe console van Nintendo.

Rayman Legends Definitive Edition release

De release bevat meer dan de versies van Rayman Legends op andere platforms. Zo bevat de Switch-versie de Kung Foot Update, Touch Gameplay en nieuwe uitdagingen. Er zit een solomodus in de game waarmee je tegen AI tegenstanders kunt spelen. Daarbij komt de tournament modus waarin je met 8 teams strijdt om de winst en als dat nog niet genoeg is komt er ook een lokale co-op modus door gebruik te maken van de twee Joy-Con controllers.

De originele Rayman Legends kwam uit in 2013 voor de PlayStation 3, PS Vita, Wii U en de Xbox 360. Een jaar later werd het spel ook uitgebracht op de PS4 en Xbox One. Nu is dus ook de Switch aan de beurt.

In Legends gaat Rayman samen met zijn vrienden op pad in een uitdagend en veelbelovend bos. Samen betreden zij via een magisch schilderij de wondere wereld en ontdekken zij alle geheimen die de wereld biedt. In onze review beoordeelden wij de game met een mooie 9,0.

Het gaat hierbij om de review van de PS4-versie en daardoor kwamen wij onder meer tot de conclusie dat het visueel nog beter is dan op de PS3. Ook zijn er praktisch geen laadtijden meer en wordt het touchpad gebruikt, daarbij komt dat deze versie nieuwe content bevat ten opzichte van de eerdere versies.