De dubbele XP kun je verdienen op alle gamemodi en alle maps, dus het maakt eigenlijk niet uit wat je aan het doen bent, de dubbele XP bonus vloeit toch wel jouw kant op. Het maakt ook niet uit op welk platform je de game speelt, op zowel de PC, Xbox One en PlayStation 4 is het dubbel XP weekend aan de gang.

Star Wars Battlefront multiplayer

De geruchten over het stopzetten van ondersteuning voor de game door EA kwam een paar maanden geleden naar buiten. Deze werden door de uitgever alweer snel de kop ingedrukt, althans, voor een deel. In een officiële reactie van EA staat vermeld dat er de komende jaren nog genoeg ondersteuning zal blijven ontvangen.

De uitgever heeft wel bekendgemaakt dat er geen nieuwe ondersteuning meer komt voor de gamemodus Skirmish, hiermee kun je offline tegen de computer spelen. In welke vorm de game nog wel ondersteuning zal krijgen is niet bekend, het is wel bekend dat de servers gewoon blijven draaien.

De huidige Battlefront heeft inmiddels al meerdere DLC-pakketten gekregen waarmee nieuwe speelbare helden, levels en andere content zijn geïntroduceerd. De meest recente DLC is Rogue One Scarif, hierbij staat de content geheel in het teken van de film Rogue One: A Star Wars Story.

In onze Star Wars Battlefront review beoordelen wij de game met een 7,5. Op audiovisueel gebied is het spel nagenoeg perfect en voelt het als een geweldige Star Wars simulator. Zo kun je epische veldslagen spelen in Walker Assault en Supremacy.

Helaas kent de game ook genoeg minpunten zoals bijvoorbeeld het gebrek aan content. Ook is de gameplay vrij simpel en wordt Battlefront snel repetitief.