Dit aanbod geldt voor alle gamers op de Xbox One, PlayStation 4 en de PC. Mocht je alleen de singleplayer willen testen, dan moet je uiteraard vanaf het begin starten. Het is niet zo dat je bepaalde missies kunt selecteren en bijvoorbeeld de laatste missie kunt spelen.

Mass Effect Andromeda trial

De reden dat uitgever EA de trial nu voor iedereen beschikbaar stelt is niet officieel bekendgemaakt. De reden kan zijn dat Mass Effect Andromeda momenteel, in tegenstelling tot de launch, in goede staat verkeert. In de eerste weken na de launch zat de game namelijk vol met bugs en glitches, wat de game veel kritiek opleverde. Gamers die de trial toen speelden, hebben dan ook waarschijnlijk geen goed beeld van het spel gekregen.

De game is nu een paar maanden uit maar er wordt nog weinig bekendgemaakt over eventuele DLC voor de singleplayer. Geruchten over eventuele uitbreidingspakketten werden door EA direct de grond weer ingedrukt. De updates voor de multiplayer komen wel vaak uit maar of er ooit nog DLC uitkomt voor de campaign laat zich raden.

Vorige week werd bekend dat de multiplayer twee kleine updates krijgt doorgevoerd. Er wordt namelijk een nieuw bekend ras geïntroduceerd, het gaat hierbij om de Batarians. Dit ras is geen onbekende in de wereld van Mass Effect, vanaf het eerste spel staat het ras namelijk al bekend om hun onaardigheid. Zeer vijandig zijn de Batarians overigens nooit geweest.

Ook werd vorige week een teaser getoond, genaamd Prepare for platinum, in deze video is te zien hoe de nieuwe moeilijkheidsgraad voor de multiplayer wordt aangekondigd. Deze gaat namelijk omhoog tijdens het uitvoeren van de Apex missies van Andromeda's mutliplayer-team challenges. Door de game te spelen in de platinum moeilijkheidsgraad daagt de speler zich nog meer uit.