Uit een Reddit-post van The Silph Road, een grote online Pokemon GO community, wordt duidelijk dat Niantic spelers vanaf nu push notifications stuurt om ze ervan op de hoogte te stellen dat er een nestmigratie heeft plaatsgevonden. Deze zogenaamde nests zijn te beschrijven als spawn plekken voor wilde Pokemon en sinds release zijn de locaties van deze plekken al meerdere keren veranderd. De feature werd al vroeg ontdekt door data miners en hardcore spelers van de game.

Spelers vanaf nu op de hoogte gesteld van Pokemon GO nestmigraties

Voorafgaand aan deze nieuwe feature had Niantic niet openlijk besproken hoe de spawn plekken van verschillende Pokemon konden veranderen, ondanks dat de feature al kort na release werd ontdekt. De Pokemon GO nestmigraties vinden eens per twee weken op donderdag plaats, maar het is niet duidelijk of Niantic dit patroon gaat aanpassen vanwege de nieuwe notificatie systeem.

Eerder deze week werd het Pokemon GO Safari Zone event aangekondigd voor verschillende Europese landen. Ook in Nederland kunnen we met dit event aan de slag, op 12 augustus kunnen Pokemon GO spelers zich verzamelen in Amstelveen. Tijdens dit Safari Zone event kunnen spelers onder andere zeldzame Pokemon vangen die tot nu toe niet in de Europese regio te vinden waren.