Naar eigen zeggen is Bungie er helemaal klaar voor om de gamer verhalen te vertellen. Volgens Matthew Ward en Jason Harris, twee ontwikkelaars van Destiny 2, kunnen gamers veel veranderingen verwachten in de opvolger van Destiny. Waar het eerste deel vooral draaide om de totstandkoming van de wereld is dat in het tweede deel anders, daar gaat het voornamelijk om het verhaal van Ghaul en de Guardians.

Meer Destiny 2 release details

Volgens de ontwikkelaars moeten de spelers snappen dat het ontzettend veel tijd heeft gekost om de wereld van Destiny 2 te ontwerpen. De verhalen worden volgens het duo dan ook groot en overweldigend. Of deze stellingen uitkomen is nog twee maanden afwachten.

Naar eigen zeggen heeft Bungie geleerd van de feedback van de fans van Destiny.

''Ik denk dat spelers uiteindelijk veel variatie zullen zien in de verschillende verhalen die wij voor hun hebben gemaakt. Overal waar je in de game gaat zul je nieuwe verhalen tegenkomen. Ik hoop zelfs dat spelers gaan klagen over de te grote hoeveelheid verhalen die in Destiny 2 zitten.''

Oorspronkelijk kwam Destiny 2 uit op 8 september maar de releasedatum schoof twee dagen naar voren op zodat gamers al op 6 september met de game aan de slag kunnen. De reden voor de verschuiving is dat de achtste september op een vrijdag valt en dat zou meer stress voor de servers opleveren. Door de release op een woensdag te plannen hoopt Bungie op een soepel lopende release.

Destiny 2 komt op 6 september uit voor de Xbox One en PlayStation 4. De PC is 24 oktober aan de beurt. Tijdens de afgelopen E3 konden wij alvast aan de slag met de game. In onze hands-on lees je wat onze eerste ervaringen zijn.