Eerder kregen wij al een update zodat je betere sync kreeg voor je trophies. Deze week kwam PlayStation wederom met een nieuwe update, met betrekking tot firmware 4.72.

Deze update moet de prestaties van de console in het algemeen verbeteren. De update is relatief klein, en zal maar 325MB in beslag nemen. Om online te kunnen spelen moet de nieuwe firmware update eerst gedownload worden.

Details over de PS4 update glitch

Nu melden PlayStation 4 gebruikers via Reddit dat er een paar problemen zijn voorgekomen. Spelers die online zijn krijgen namelijk te zien dat ze nog steeds offline staan. Dit is meer een visuele glitch, aangezien spelers wel hun vrienden online zien staan en ook kunnen zien welke party's er actief zijn. Het lijkt erop dat de console forceert dat je status op offline blijft staan.

Andere spelers hebben een extremere versie van deze glitch. Zo hebben sommige spelers niet alleen een offline status, maar kunnen omdat ze offline staan niet meer online spelen of andere vrienden uitnodigen. Het is niet duidelijk of deze problemen specifiek te maken hebben met de nieuwe firmware update of dat het een algemeen PlayStation Netwerk probleem is.

Het probleem kan mogelijk worden opgelost door je PlayStation 4 opnieuw op te starten en te sleutelen met je internet router. Dit is echter geen zekerheid en werkt niet voor iedereen. Het zou dus kunnen dat sommige functies (zoals online spelen) niet voor elke speler mogelijk is totdat het probleem wordt opgelost.