Het YouTube-kanaal van PlayStation uploadde de video nadat de trailer was getoond op de E3, de beelden komen van de Xbox One X maar dat valt niet gelijk op. De beelden zien er dan wel prachtig uit, maar weinig mensen zagen dat de knoppen van de PS4 controller slecht gemonteerd zijn. Als je de video stilzet op 3 minuten en 40 seconden kun je het zelf waarnemen.

Reacties op PlayStation Anthem teaser trailer

Fans op diverse internetfora reageren furieus en menen het spel niet meer te gaan kopen hierdoor, anderen kunnen er wel om lachen. De teaser trailer van Anthem is namelijk niet de eerste video die footage toont van een andere console of PC. Maar voor PlayStation is het nu wel opmerkelijk omdat niemand weet of de PS Pro de getoonde gameplay op grafisch gebied wel aankan.

Anthem is een nieuwe IP van ontwikkelaar BioWare, onder andere bekend van de Mass Effect serie. Tijdens het EA Play 2017 evenement in Los Angeles konden gamers al de eerste glimp van het spel opvangen, tijdens de E3 werden meer beelden vrijgegeven. In Anthem kunnen spelers een vervallen wereld verkennen en alle schoonheid omarmen die de natuur in de tussentijd heeft achtergelaten.

Futuristische RPG

In de trailer kun je zien wat je kunt verwachten van de nieuwe IP. Anthem blijkt een futuristische RPG te worden waarbij je in een technologisch geavanceerd pak de wereld verkent. Deze pakken, Javelins genaamd, kunnen volledig worden aangepast.

Naast het feit dat je tijdens het spelen veel onder water kunt doen, zul je samen met je teamgenoten enorme monsters moeten verslaan. Die teamgenoten bestaan uit andere strijders die over dezelfde krachten beschikken als waarover jij beschikt.

Anthem komt waarschijnlijk in de herfst van 2018 uit. Een exacte datum is nog niet bekend.