Dit komt doordat Take-Two de afgelopen tijd meerdere modtools offline heeft gehaald. Een van deze modtools is OpenIV; een non-profit tool waarbij je de singleplayer van Grand Theft Auto V volledig naar jouw eigen smaak kunt aanpassen.

De GTA V community is hier flink over gevallen en veel mensen die GTA V hebben op Steam zijn de game virtueel de grond in aan het boren.

GTA V haat op Steam blijft groeien

Volgens Steam Spy, een belangrijke tool om gebruikersgegevens van Steam te achterhalen, laat de community duidelijk zien dat ze het er niet mee eens zijn dat modtools offline worden gehaald.

Een aantal leden van de GTA V community hebben op een Change.org een petitie gestart om OpenIV te redden. Op de pagina staat de volgende tekst om hun petitie te onderbouwen:

“For 10 years now the Grand Theft Auto series has been edited and modded by people to make the game more enjoyable. Hundreds if not thousands of people have bought one or all of Grand Theft Auto: SA, Grand Theft Auto IV, and Grand Theft Auto V just to mod it.”

Tot nu toe hebben meer dan 50.000 mensen deze petitie ondertekend. Of Take-Two ook iets met de feedback gaat doen is vooralsnog onduidelijk.