Regisseur Matt Reeves keert voor de tweede keer terug na zijn succes met Dawn of the Planet of the Apes. Het vervolg op deze film, War for the Planet of the Apes, moet deze spectaculaire trilogie op een sterke noot afsluiten.

Nadat de laatste trailer was uitgebracht, hebben we nu onze eerste volledige clip. Bekijk zelf hoe indrukwekkend de CGI van de apen eruit ziet.

Details over de War for the Planet of the Apes clip

In de nieuwe clip ontmoet Caesar een nieuwe aap genaamd Bad Ape. De naam van deze nieuwe aap suggereert een duistere rol in de film. Zal Bad Ape zich tegen de apen keren en een nieuwe vijand worden?

War for the Planet of the Apes is het derde deel uit de reboot serie en het vervolg op Rise of the Planet of the Apes (2011) en Dawn of the Planet of the Apes (2014). De serie ziet aap Caesar als hoofdpersoon, die niks meer wil dan een rustig leven leiden met zijn mede soortgenoten. De apen zijn door gebeurtenissen uit de voorgaande delen enorm intelligent geworden en zijn nu officieel in oorlog met de mensheid.

De Planet of the Apes franchise bestaat al sinds 1968, toen de originele Planet of the Apes uitkwam. Nadat de franchise bergafwaarts ging in 2001 met Tim Burton's Planet of the Apes, kreeg de hele serie een makeover in 2011. Nu is de nieuwe franchise (die is begonnen met Rise of the Planet of the Apes) niet alleen populair, maar een enorm succes.

War for the Planet of the Apes draait vanaf 13 juli in de bioscoop. Een game met dezelfde naam is in de maak. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar de game moet nog dit jaar verschijnen.