Zo weten we nu zeker dat Spider-Man een singleplayer game zal worden, zonder multiplayer opties. De game is grotendeels open om te ontdekken, maar er zullen enkele cinematische segmenten in het spel verwerkt zijn die lineair zijn. Deze open wereld is ongeveer vier tot zes keer zo groot als Sunset Overdrive, een andere game van ontwikkelaar Insomniac Games.

Spider-Man PS4 details over het verhaal

Je bestuurt Peter Parker in de game en er zullen momenten zijn dat je hem bestuurt zonder dat hij zijn bekende pakje aan heeft. De focus zal zich evenwijdig splitsen tussen Peter en Spider-Man, als is het niet bekend of dit enkel voor het verhaal geldt of voor de complete gameplay. Spider-Man is 23 jaar oud en is dus al acht jaar bezig met zijn superkrachten. Iedereen kent Spider-Man dan ook, al worstelt hij wel met zijn zelfvertrouwen.

De scène aan het einde van de gameplay trailer liet zien dat ene Miles ook in de game zit. Insomniac Games heeft bevestigd dat dit inderdaad Miles Morales is, de huidige Spider-Man in de comics. Miles zal een grotere rol in de game hebben dan alleen een cameo, maar op welke manier dit zal zijn wordt nog niet verklapt. Het was voor Marvel belangrijk dat ook minder bekende karakters in de game zitten, waaronder dus Miles.

Meer info over de gameplay demo

Over de gameplay demo werd verteld dat deze in de uiteindelijke game iets anders zal spelen, maar dat voor E3 de demo een beetje is aangepast. Zo zul je in de game naast het verhaal ook bezig zijn met het redden van mensen, wat belangrijk is om een missie goed af te sluiten. De Spider-Man in deze game zal niemand vermoorden. Ook niet de slechteriken zoals Kingpin en Mr Negative.

Het slingeren door de stad zal normaal ook niet gepaard gaan met quick time events. Enkel op momenten dat het cinematisch beter overkomt zullen deze worden gebruikt.

Spider-Man voor de PlayStation 4 zal pas in 2018 uitkomen.