Hij reist af naar Darkwater Island om de waarheid te ontdekken achter het mysterieuze overlijden van een familie. Jouw reis naar dit eiland loopt al snel verkeerd af; je krijgt last van de lokale bewoners, verminkte walvissen en verdwenen lichamen. Dat maakt het er niet makkelijker op voor hem.

Dit komt doordat zijn waarneming van de realiteit steeds slechter wordt naarmate hij dichter bij de Great Dreamer komt. Koppel dit aan je steeds zwakker wordende verstand om de samenzweringen, de cultisten en andere onderwereldse verschrikkingen te verwerken. Zo wordt het voor Edward Pierce steeds moeilijker om de waarheid in het doorgedraaide universum van Lovecraft te achterhalen.

Call of Cthulhu trailer laat Edward Pierce zien

De geest van Pierce zal het begeven. Je krijgt in de game te maken met een karakter die net balanceert op de flinterdunne lijn tussen realiteit en gestoordheid.

Lukt het om jou om te blijven overleven en om de Great Dreamer voor te blijven in de game. Kom er later dit jaar achter als Call of Cthulhu voor de PS4, Xbox One en PC uitkomt.