Pathé zal een nieuwe samenwerkingen aangaan met Dolby Cinema en met 4DX. Ook zal Pathé haar samenwerking met IMAX gaan uitbreiden. Voor het eind van 2017 zullen twee nieuwe Dolby Cinema zalen geopend worden voor het publiek. In het aankomende jaar zullen er meer details volgen over de uitbreiding, waaronder meer IMAX zalen en de introductie van 4DX.

Pathé gaat uitbreiden met Dolby Cinema & 4DX, maar wat is dit nou eigenlijk?

De Dolby Cinema ervaring bestaat uit een combinatie van Dolby Vision en Dolby Atmos. Deze ervaring bevat de meest spectaculaire beeld-en-geluidstechnologie. Dit najaar zullen de eerste twee Dolby Cinema zalen opengaan in Pathé De Munt (Amsterdam) & Pathé De Kuip (Rotterdam).

4DX zalen worden al een tijdje aangeboden in Aziatische landen, waar het oorspronkelijk vandaan komt. Nu komt deze ervaring ook naar Europa. Het belooft een flinke verandering te worden voor de bioscoopervaring.

4DX zal de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau tillen. Niet langer kijk je alleen naar een film, met 4DX ga je de film beleven. Zo bevat 4DX bewegende stoelen en effecten als wind, bubbels/water of geur. Al deze effecten lopen synchroon met de actie op het scherm.

Wanneer de nieuwe 4DX zalen exact komen is nog niet bekend, maar ergens in de loop van aankomend jaar klinkt logisch. Pathé liet weten dat meer informatie over de locaties van de 4DX zalen binnenkort zal plaatsvinden.

In de bovenstaande video wordt kort uitgelegd hoe deze 4DX beleving precies te werk gaat.