Door de Jamboard kent creativiteit geen grenzen meer. Je kunt al jouw ideeën schetsen op het 4K beeldscherm. Dit scherm is volledig ontworpen om jou met jouw werk te ondersteunen. Zo kun je direct tekst schrijven op het scherm of gewoon typen. Je kunt foto’s vanaf Google afbeeldingen of vanaf jouw Google Drive en je kunt direct documenten verwerken op de Google Jamboard in Google Docs.

Tevens is de Jamboard ontworpen om al jouw ideeën en die van je team tot het leven te wekken. Zo is het werk niet verbonden aan één locatie en kun je overal ter wereld samenwerken met je collega’s aan projecten op de Google Jamboard zolang je maar een snelle internetverbinding tot je beschikking hebt.

Ontwerp van de Google Jamboard

De Jamboard is ontworpen voor precisie en gebruiksgemak in het achterhoofd. Zo is het capacitieve scherm 55 inch groot, heeft een 4K resolutie en heeft een rode-, blauwe- of grijze rand. Tevens zit het scherm vast op een standaard met vier wieltjes. Zo kun je makkelijk het scherm rond bewegen op het kantoor of in het klaslokaal.

Om het ontwerp af te maken heeft Google ervoor gekozen om het apparaat zo makkelijk aansluitbaar mogelijk te maken. Het apparaat heeft een stroomkabel anders gaat het simpelweg niet aan. En kan verbonden worden aan je tablet, smartphone en internet via wifi en bluetooth. Ook hoef je bijgeleverde wisser en stiften niet op te laden en te verbinden met het scherm, dit is namelijk niet nodig aangezien het passieve inputmethoden zijn.

Kosten en eisen van de Jamboard

Voor zover kunnen tot 16 mensen tegelijkertijd op een Jamboard werken en kunnen andere teams of klassen de Jamboard sessie bijwonen vanaf andere Jamboards of via tablets en smartphones op de Jamboard app.

Het apparaat kost 4.999 dollar waarbij je naast de Jamboard, 2 stylussen, 1 wisser en 1 muur aansluiting erbij krijgt. Daarnaast moet je ook een jaarlijks abonnement van 600 dollar afnemen voor software- en management ondersteuning. Meer informatie over de Jamboard en andere Google apparaten zoals smartwatches kun je terug lezen op Google.